>
Podujatia
>
Suverénne na všetky strany – kde stojí Slovensko v zahraničnej politike?

Suverénne na všetky strany – kde stojí Slovensko v zahraničnej politike?

Ako dnes čítať často rozporuplné vyhlásenia a kroky slovenských predstaviteľov v zahraničnej politike? Ako ovplyvnia náš vzťah s Ukrajinou do budúcnosti? Je Slovensko izolované a kde naozaj ležia jeho národnoštátne záujmy? Odpovede ponúkne Alexander Duleba z SFPA.
Eva Mihočková Alexander Duleba
Termín konania: 16.09.2024, 11:30
Miesto: Online

Najvyšší ústavní činitelia podpísali Memorandum k zahraničnopolitickému smerovaniu SR. Zopakovali v ňom tradičné postoje strany Smer o suverénnej zahraničnej politike, ktorá sa orientuje na štyri svetové strany. Zároveň však zdôraznili nespochybniteľné členstvo v Európskej únii a Severoatlantickej aliancii spolu s princípom dodržiavania medzinárodného práva.

Ako dnes čítať často rozporuplné vyhlásenia a kroky slovenských predstaviteľov v zahraničnej politike? Ako ovplyvnia náš vzťah s Ukrajinou do budúcnosti? Je Slovensko izolované a kde naozaj ležia jeho národnoštátne záujmy?

Odpovede ponúkol Alexander Duleba zo Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku. Rozhovor vedie Eva Mihočková, šéfredaktorka portálu Zahraničná politika a podujatie organizuje SFPA a Friedrich-Ebert-Stiftung, v spolupráci s PEVŠ a mediálnym partnerom denníkom SME.

Záznam z diskusie: